Restorasyon

Native Art kültürel mirasımızı korumak için yapılan restorasyon çalışmalarında, dönem çini- tuğla karışık çini mozaiklerini, İznik çinilerini orijinallerine uygun olarak üretmektedir. Bunun için dönem çinileri konusunda birçok çalışması, teknik ve akademik bilgisi olan uzman bir ekip ile yoğun Ar&Ge çalışmaları yürütülmektedir. Yoğun bir emekle üretilen el yapımı çiniler, kültürel mirasımızın sonraki nesillere aynı heybeti ile aktarılmasını sağlamaktadır.


Amasya Gökmedrese

İznik Çini Serisi

Çini sanatı 14. Ve 15. yy’da İznik’te usta ellerde hayat bularak altın dönemini yaşamıştır. Çini sanatı teknik ve estetik olarak mükemmel olduğu kadar derin anlamlar içermesiyle de eşsizdir. Desenlerdeki gül ve goncası Peygamberin teninin kokusunu, aşk ve güzelliği simgeler, lale sözcüğünün Osmanlıca’da ALLAH yazısı ile aynı harfleri içermesi, ALLAH’IN birliğine işaret eder.

Soğanından çıkan bir çiçeğin açması Allahın birliğini âlemin ve insanlığın bir olan Allahın sıfatı ve kemalinden geldiğini, nar deseni, bolluk ve bereketi, karanfil deseni tazelenmeyi ve yenilenmeyi, tavus kuşu cenneti ve cennet bahçelerini, ağaç insanların ve doğanın birbirleriyle olan bağını, zümrüdüanka kuşu güzelliği, bereketi ve kuvveti, nilüfer çiçeği deseni zihnin duruluğunu ve ruhun saflığını, servi ağacı deseni yaşam ve ölüm arasındaki bağı simgeler.

Native Art’da orijinal İznik çini bünyeye uygun teknik bünye üretilmekte, kültürümüzden esinlenerek estetik desen çalışmaları yapılmaktadır.

İznik Taş Çini (Elif – Turkuvaz)

İznik Taş Çini (Mavi-Beyaz Dekor)

İznik Taş Çini (Elif – Kobalt)